Willkommen, bienvenue, welcome! Even voorstellen Deel 15

Daar zijn ze allemaal!
Klik op de link en daar verschijnen ze:

De Cast van Can Can DinnershowLR

Willkommen, bienvenue, welcome! Even voorstellen Deel 14

Picture-Taker-LSf7LX

Bas Duister - Trompettist

Het zou en moest een tuba worden, maar hij eindigde toch met een trompet. Toen de zevenjarige Bas Duister zich aanmeldde bij de muziekschool wilde de docent dat hij met een klein instrument zou beginnen. Stampvoetend ging hij akkoord. Twintig jaar later speelt hij nog steeds op zijn trompet. Duister omschrijft zijn eigen stijl als een mix van “het spelen met kleurtjes, het zoeken van uitdagingen in contrasten en een flinke dosis onbevangenheid.” Daarom speelt deze jonge trompettist al een aantal jaren in het Nederlands Blazers Ensemble; er zijn genoeg kleuren te ontdekken. “Het spelen zonder dirigent zorgt ervoor dat je veel bewuster bezig bent met de muzikale lijnen. Rustmaten staan niet voor ontspanning; je bent constant in de weer met het voorvloeiende verhaal en de eerstvolgende inzet. Zo kan je veel meer energie geven aan de te spelen muziek.”

Zijn inspiratiebronnen zijn Miles Davis, Wynton Marsalis en Alison Balsom. Maar eigenlijk is Duister een ‘spons.’ Overal zoekt hij naar nieuwe informatie. Het liefst zuigt hij alle bruikbare ritmes in zich op. “Niet alleen van trompettisten, maar ook dansers, choreografen, zangers en andere instrumentalisten.” Alleen als Duister zijn hardloopschoenen onderbindt, is het stil rond zijn oren. “Dan kan ik echt volledig leeg worden.”

Mijn herinnering aan Frankrijk:

Afgelopen zomer was ik in Frankrijk bij een vakantie huis van dierbare vrienden. Dit was in Vire-sur-Lot in het zuidwesten; een prachtige wijnstreek. Er was een avond georganiseerd door de burgemeester waar het hele dorp naartoe ging. Lange tafels, veel eten, prachtige wijnen en live muziek. Verplicht door de familie had ik mijn trompet meegenomen, maar mijn Frans is erg slecht en ging met een vertaler naar de band om te vragen of ik ook een stukje mee kon spelen. Eenmaal in gesprek met de trompettist van de band kwam ik er achter dat hij Duits was, en zodoende was de taalbarrière volledige opgelost. Na een aantal stukjes spelen werd het wel weer tijd voor een heerlijke Malbec uit de regio, maar voordat ik een slok had genomen vroeg de band zich af waar ik was gebleven. Ik gaf mijn beste vriend mijn portemonnee en spoedde mij naar de band om de avond tot een gezellig muzikaal einde te brengen.

Willkommen, bienvenue, welcome! Even voorstellen Deel 13

Picture-Taker-1zRZFR

Iris Houtgast ( La Vinia Dans)
Artistiekleider / Produktie / Choreograaf / Danseres

op mijn vierde maakte ik voor het eerst kennis met dans; het Scapino Ballet en folkloristisch danstheater van Mexico. Deze dansvoorstellingen waren voor mij de aanleiding om zelf ook te willen dansen.

Ik begon met klassiekballet bij de gemeentelijke muziekschool Utrecht bij Anneke Goud (tegenwoordig UCK). Al snel was duidelijk dat ik van dansen mijn beroep wilde maken. Ik volgde mijn opleiding aan de Dansacademie van de Amsterdamse Hogeschool vd Kunsten en behaalde mijn HBO diploma in 1991. In de Klassieke dans maar ook de Jazz/Show en Musicaldans kon ik mijn passie het beste kwijt.

Ik danste o.a. bij Barrie Stevens, Maria More (Efteling Sprookjesshow), Wentink Events, De Dutch Don’t Dance Division ( Abdallah en De Notenkraker), Het Danshuis en was showdanseres La Vinia bij de Ome Cor Show Revue (Joris Linssen) Parade en Lowlands.  Verder studeerde ik in Parijs en Cuba (Ballet National de Cuba) en aan de Fontys Dansacademie voor bewegings- en expressietherapeute. 

In 2001 richtte ik mijn eigen bedrijf La Vinia Dans op om zelf dansshows  en dinnershows te kunnen produceren zoals de Circus Baron met Illusionist Celsius en komedie van OlifantTakeOver, Can Can, Le Diner Spectacle bij Brasserie Bresson in Utrecht, de korte dansfilm Can Can, A Parisian Seduction en nu Can Can Dinnershow in de Winkel van Sinkel.

Een fantastische locatie om deze bijzondere dinnershow plaats te laten vinden. En met de komst van de Tour de France mocht dit natuurlijk niet ontbreken.

Als bijscholing volg(de) ik o.a. lessen in London Pineapple Studio’s, New York Broadway Dance Centre, The Edge en Millennium in Los Angeles, Amsterdam Dance Centre ( Margriet van Waveren) en De Henny Jurriëns Stichting.


Mijn eerste woord dat ik als kind leerde in Frankrijk was “La Moutarde”. Waarom? Omdat als ik met mijn ouders op vakantie was in Frankrijk en we ergens uit eten gingen en er stond geen mosterd op tafel, wat eigenlijk bijna onmogelijk was, maar gebeurde dus soms wel. Dan vroeg mijn vader of ik om mosterd wilde vragen: maar wat moet ik dan zeggen? Zeg maar: “Monsieur, la moutarde s'il vous plaît? En ja, hoor dan kwam ik geheid terug met een potje met mosterd.

Picture-Taker-2QUvkJ
Met auto en tent papa en mama, zomervakantie in Frankrijk!Willkommen, bienvenue, welcome! Even voorstellen Deel 12

Picture-Taker-pbNV94

Spikey Lee Claessens - Danser

Danser Spikey Lee behaalde in 2012 zijn diploma aan het MBO Dans Goes.
Terwijl hij nog op school zat werd hij uitgekozen om me te doen aan het RTL5 programma “The Ultimate Dance Battle”. Hij werd met Team Thom tweede in deze danswedstrijd.
Verder danste Spikey mee in meerdere produkties van The Dutch Don’t Dance Division. Behalve zelf op het podium staan is het maken van choreografieën ook een van zijn passies. Zijn laatste grote choreografie was “The Light” gemaakt voor MBO Goes.

Mijn link met Frankrijk is mijn hondje Billy. Een Franse bulldog. Of hij Frans verstaat, dat weet ik niet. Maar ik weet wel dat ik op 1 dag samen met Billy naar Parijs wil om samen te gaan shoppen. Want Parijs en mode gaan erg goed samen natuurlijk.Willkommen, bienvenue, welcome! Even voorstellen Deel 11

Picture-Taker-8trk1x

Randel Heye - Trompetist

Speelt Trompet voor o.a. SLM.TheBand, The Kyteman Orchestra, Typhoon, Sherry Dyanne, Zanillya and more.

Dit seizoen was Randell ook te horen in de musical Dreamgirls van V&V Entertainment.

Op 5-jarige leeftijd begon Randell trompet te spelen, geinspireerd door zijn vader die zelf ook trompet speelt. Op 16 jarige leeftijd had hij zijn eerste schnabbel: het inspelen van een cd voor de rapper Gery Mendes. Daarna volgen vele optredens bij zeer uiteenlopende artiesten. Randell sluit zich in 2007 aan bij Kyteman waar hij de andere mannen van K.O. Brass! ontmoet.

Willkommen, bienvenue, welcome! Even voorstellen Deel 10

Picture-Taker-jLNLSR

Mitch Wolterink - Zanger / Danser

Mitch studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
(Bachelor Jazz and Musical Theatre). 
Hij speelde rollen in diverse musicals, waaronder (zijn droomrol Angel in)Rent, Saturday Night Fever, Daddy Cool en Urinetown. Was op televisie o.a. te zien in Het Klokhuis en Moordvrouwen.
Mitch is werkzaam als maker en speler bij Theater Billenkoek (het leukste kindertheater van Amsterdam Noord).
En samen met 4 vrienden/theatermakers heeft Mitch Theatergroep Monotremata opgericht, waarmee zij op verschillende festivals optreden.  Vorig jaar kregen zij de kans om bij het theaterplan met hun eerste voorstelling in premiere te gaan in het Parktheater in Eindhoven.  

Naast dat Mitch enorm kan genieten van de franse delicatessen, zijn er 2 franse artiesten die hem enorm inspireren. De jonge filmmaker en acteur Xavier Dolan en de filmcomponist Alexandre Desplat.

Willkommen, bienvenue, welcome! Even voorstellen Deel 9

Picture-Taker-RF2t9P

Kobi Arditi - Trombonist

Kobi Arditi werd in
Israël geboren en verhuisde in 2004 naar Amsterdam. 
Kobi speelt van jongs af aan trombone en kreeg lessen in zowel klassieke muziek als in jazz. 
Hij studeerde in 2010 Cum Laude af als Master of Music aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.
Kobi componeert, arrangeert en musiceert. Tijdens zijn carrière werkte hij met verschillende artiesten en bands waaronder: Wouter Hamel, Alain Clark, Noel Gallagher, NCC, Kyteman, Ricky Koole, Blaudzun, La Boutique Fantastique, The New York Voices, The Amsterdam Jazz Orchestra en vele anderen.
 
2002: Frankrijk, Parijs.
Ik was in Parijs met een ensemble uit Israël. We deden een tour voor de Joodse gemeenschap in Frankrijk. In een van de shows speelden we in een enorme prachtige oude zaal. 1500 man publiek kwam naar ons luisteren en de show werd opgenomen voor TV. Nu, een interessant feit over Othodox-Joodse mannen: zij mogen niet de stem van een zangeres horen, maar de vrouw mag wel een  zanger horen. In ons ensemble hadden wij alleen zangeressen. En zo kwam het dat ik met een vriend voor een volle zaal hebben staan zingen!  Twee orthodoxe liedjes, met onze 'prachtige' stemmen.  Mijn meest bijzondere Parijs-ervaring.

Willkommen, bienvenue, welcome! Even voorstellen Deel 8

Picture-Taker-gfp3Ep

Patrick Votrian - Tubaist


De in Los Angeles geboren Patrick Votrian speelde op 12 jarige leeftijd in looporkesten en in jazzbands. Vervolgens ging hij op de Klassieke en Avant-guarde muziek af, heeft heftige tussendoortjes met de Free-Jazz, Wereldmuziek en "Nederlandstalige" idiomen gehad om uiteindelijk zijn doelen te richten op de Popmuziek scene.

Op het internationale niveau heeft hij het podium gedeeld met artiesten zoals Leonard Bernstein, Charlie Haden, Karlheinz Stockhausen en James Carter. Dichter bij huis heeft hij o.a. samengewerkt met Bram Vermeulen, Bob Fosko, Wende Snijders en Colin Benders alias Kyteman.

In Frankrijk heeft hij gewerkt met Olivier Messian, Pierre Boulez, Vinko Globokar en Trio Le Cercle maar ook Monofocus en Têtes Raides.

"I love the French. And their wine. And their cheese. And don't forget rilliettes de porc. And Romain is really cool. He's French too!"

Patrick Votrian bekleed de positie van Principle Tubaist in The Kyteman Orchestra.

Picture-Taker-t4iQVs


Willkommen, bienvenue, welcome! Even voorstellen Deel 7

Even voorstellen - 7

Picture-Taker-qmhqje

Astrid van Stijn - Danseres

Astrid studeerde dans aan de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts), waar zij in 2007 haar HBO diploma heeft behaald (uitvoerend danseres). 
Als freelance danseres heeft Astrid in vele verschillende producties en shows gestaan, van klassiek ballet, moderne dans en schoolvoorstellingen, tot musicals, dinnershows, salsashows, events en illusieshows, o.a. voor Opus One, De Kiss Moves, Flow Performing Arts, Gloss Entertainment en Massive Movement. Sinds 2010 danst Astrid met regelmaat in de diverse shows van La Vinia Dans.

Ik ben erg blij dat ik bijna 5 jaar geleden met Iris Houtgast (La Vinia Dans) in aanraking ben gekomen. Vele verschillende shows heb ik mogen geven, in diverse dansstijlen en op de meest uiteenlopende locaties! 
Ik kijk al helemaal uit naar de dinnershows die we gaan opvoeren in de Winkel van Sinkel. 
Heerlijk om weer met Iris en de dansers de studio in te mogen duiken, om zo (als kers op de taart) het publiek te mogen verassen met, en laten genieten van, een mooie avond gevuld met zang, dans, muziek en lekker eten!

Eerlijk is eerlijk, ik ben geen Tour de France-wielrenner-typje ;) Wel krijg ik bij het zien van de beelden op tv altijd weer heimwee naar de vele waanzinnige vakanties die ik als kind met mijn ouders en broer in Frankrijk heb beleefd! Ik kan me nog goed herinneren dat we met de auto over de Alpe d'Huez reden en dat ik vol verbazing naar de wielrenners keek; Omhoog lijkt me killing, maar naar beneden lijkt me pas echt eng! En dan zagen we zelfs auto's stilstaan met oververhitte remmen... hoe doen die wielrenners dat dan?! Ik hou het liever bij een glas Franse wijn, op de bank, voor de televisie!

Willkommen, bienvenue, welcome! Even voorstellen Deel 6

Even voorstellen - 6

Kaarten voor de Can Can Dinnershow zijn NU te bestellen via De Winkel van Sinkel

Picture-Taker-R7mgLO

Kai Pretorius - Dancer

23yrs old, born 25-03-91 in South Africa.

In June 2014 I decided to make a big change in my life - I packed my bags and bought a one-way ticket to The Netherlands, hoping to follow my dream of dancing in Europe. 

I am a born and raised South African dancer with a solid classical and modern training. In my home city, I was a soloist in a project based company called Break-Thru Dance Company, directed by Taryn Makaab Smit. Prior to that I was a top 10 finalist in So You Think You Can Dance, South Africa. While dancing professionally, I also attended University and graduated in 2013 with a Bachelors Degree in Graphic Design. 

Since being in The Netherlands I have enjoyed working with
De Dutch Don't Dance Division, directed by Thom Stuart and Rinus Sprong, as well as La Vinia Dans, directed by Iris Houtgast. Along the way I have made wonderful friends, enjoyed many stroopwafels and learnt to speak some Dutch!

My dance journey in Europe has only just begun, but I am excited for what the future holds. I travelled half way across the world to chase my dreams and now, living and working in Amsterdam, I am experiencing the world I always dreamt about.

Picture-Taker-kGF8W8

Want to Celebrate the Tour de France?

Picture-Taker-6nc4hL

Willkommen, bienvenue, welcome! Even voorstellen Deel 5

Even Voorstellen 5 - De enige echte Fransman in de groep!


Picture-Taker-k56t4J

Romain Bly - Trompettist / Hoornist

What I love about France is that I was born on it. If France
didn’t exist I would have been delivered in the sea, and I
don’t know how to swim.

Romain is a trumpet and french horn player, but also the
french connection of K.O.Brass:)
He studied classical and early music in Paris before his
bachelor in Codarts, Rotterdam.
For him, one of the most exciting aspects of being a
musician is the necessity to adapt to any situation, any
genre, any language.
Over the last couple of years, he had the chance to perform
with Rotterdam Philharmonic, Typhoon, Chef’special,
Gabriel Rios, ALB, Blaudzun, the Kyteman Orchestra…
He also cofounded several projects such as LGDLC(fusion
festive), VDRSH (New Jazz Con-fusion), Quintet Airlines
(WoodWind Chamber Music)