U wilt Can Can? Offenbachs Can Can?
Dan zit u goed bij La Vinia Dans.
Boek een originele Franse Can Can, een Klassieke Can Can gedanst op spitzen, een Western Can Can of de Can Can uit de film Moulin Rouge. Dans Moulin Rouge!

Alles CAN CAN!!! - Boek nu Can Can Show

De
Can Can verscheen voor het eerst in de balzalen van de arbeidersklassen in Montparnasse, Parijs rond 1830, oorspronkelijk een dans voor paren uitgevoerd met uitbundige been en arm bewegingen. Een pikante dans met hele hoge benen en waarbij de kuiten ontbloot werden.

Er wordt gedacht dat de bewegingen in de Can Can ontstaan zijn door een populaire entertainer van de jaren 1820 , Charles Mazurier , hij was bekend om zijn acrobatische capriolen, waaronder de spagaat - later een populair onderdeel van de cancan.
De betekenis van Can Can is "gebabbel" of "schandaal" , vandaar een schandalige dans , Voor een tijdje waren er zelfs pogingen om de dans te verbieden. Af en toe werden mensen die de Can Can dansten gearresteerd , maar het werd nooit officieel verboden.

Boek nu Can Can Show

Tijdens de fin de siècle ontwikkelde danseressen de verschillende cancan bewegingen die later door de choreograaf Pierre Sandrini werden opgenomen in een spectaculaire Cancan, die hij in de Moulin Rouge in de jaren 1920 bedacht ten behoeve van de touristen.
De “French Can Can” was geboren. Een dans van soms wel 10 minuten lang met daarin de mogelijkheid de specialiteit van elke danser in een korte solo te tonen.
De belangrijkste bewegingen in een Can Can zijn tegenwoordig; de “High Kick”, de snelle draaibewegingen van het onderbeen om de rok omhoog te houden, draaiend op een been met de voet van het andere been in de hand, de radslag en de spagaat. Daarbij elkaar opjuttend met gillen en schreeuwen!
Foto: Ingrid Chaudron